Kennedy Space Center

DSC_0197

Vores sidste hele dag i Florida tilbragte vi i Kennedy Space Center, som også var en stor oplevelse – og lærerig. Men det har mine tre drenge mere styr på – end jeg har, så det må du spørge dem om, hvis du vil vide mere.

DSC_0223 DSC_0254

Man kørte rundt med bus til de forskellige afdelinger, det var et rigtigt stort område. Vi fik lov til at komme “tæt” på affyringsrampen = 1 km derfra. Man kan faktisk komme helt derud, hvis man betaler 500 kr. pr. person + husker sit pas, man skal registreres. Men det var en stor oplevelse alligevel, selv på afstand.

KSC

Magic Kingdom

Skærtorsdag holdt vi hviledag med det sidste shopping og et par timer ved poolen, så vi kunne samle ny energi til de sidste to parker: Magic Kingdom og Kennedy Spacecenter.

Vi tog tidligt afsted til Magic Kingdom, hvilket godt kan anbefales, hvis man vil undgå de værste køer. Først kom vi til parkeringspladsen, så skulle vi køre med en lille bus til indgangen, herefter kunne vi vælge mellem hurtigtog eller færge til hovedindgangen, det er virkeligt et stort område.

Da vi endelig kom ind i selve Magic Kingdom, kunne vi efter 20 min. ventetid kaste os over vores første og sidste rigtige amerikanske morgenmåltid i Crystal Palace, hvor vi spiste sammen med Peter Plys og hans venner. Som I kan se, fik vi taget en del billeder herinde af figurerne. Grunden til, at der ikke er billeder af de andre kendte figurer fra parken var, at man skulle stå i kø 1/2 time for at få billedet, og det havde vi ikke tålmodighed til.

SDC10138 SDC10141

Allerede da vi havde spist morgenmåltidet, var der kommet betydeligt flere mennesker i parken, hvilket du måske kan fornemme ved at se billederne. Udover at der var mange mennesker, var det også meget varmt, så det var en anstrengende tur. Men drengene synes, at det var det hele værd – vi andre kunne godt have undværet denne tur.

Et godt råd: Bestil bord hjemmefra – helst nogle dage inden besøget, hvis du vil spise aftensmad i Disney Parkerne. Det nåede vi ikke, selvom vi gerne ville have spist på den italienske restaurant med Lady & Vagabonden.

SDC10167 SDC10168

Seaworld

Onsdag drog vi afsted til SeaWorld. Parken ligger lige ved siden af hotellet, men alligvel tog det en time, før vi nåede frem til parkeringspladsen. Deres vejsystem er ikke det bedste til forlystelsesparkerne, ihvertfald ikke SeaWorld – og det er heller ikke muligt at gå – da amerikanerne ikke tror på fodgængere eller cyklister, der er kun store veje til biler. I Disney World er der ikke de samme problemer, det ligger for enden af en motorvej med 8 baner.

Nå, men vi nåede frem ved 11-tiden. Vi havde en super dag i SeaWorld, som du måske kan fornemme, når du ser billederne. Vi blev der til kl. 22, hvor vi så et gigantisk lys- / vand- og fyrværkerishow, som var hele ventetiden værd.

blog_8 blog_9

De sidste to billeder viser, hvorfor vi ikke kan anbefale, at man sætter sig på de forreste rækker – i så fald husk regntøj :o)

blog_7

Kristian og Jonathan var meget betagede – og det var vi også. Shamu rocks.

bedste

Året efter at vi besøgte parken, blev en af trænerne hevet ned under vandet og hun druknede. Så nu er det ikke længere tilladt for trænerne at være sammen med hvalerne i vandet.

Epcot – park i Disney World

Nå, men det var jo også en rigtig stor oplevelse at besøge Epcot. Vi havde hørt mange skrækhistorier om rigtigt lange køer til alle forlystelserne, hvilket også var rigtigt nok, men forlystelserne var ventetiden værd.

Nogle af stederne var der en laaaang kø udenfor, når man så nåede ind i bygningen var der også lange køer, men heldigvis var der så for det meste noget spændende at kigge på.

Nogle af de forlystelser, som gjorde størst indtryk var:

Kirsten – Mission Space, hvor hele familien var mandskab på et rumskib, som skulle flyve til Mars, en 4D oplevelse – meget virkelighedstro

Brian – Mission Space & Spaceship Earth, hvor vi kørte rundt i en kuppel, hvor vi genoplevede teknologiens udvikling, fra opdagelsen af ild til rumfarten.

Kristian og Jonathan – Mission Space

fun_slide2 green_slide2 scenery_slide2 space_slide1

Dag 3 – shopping

I dag, mandag, var vejrudsigten ikke den bedste. De lovede regn, blæst og tordenvejr, så vi valgte at besøge Florida Mall – et stort center med 217 forskellige butikker.

Her er Kristian & Jonathan i centeret:

DSC_0008
Der var mange fristelser og vi faldt for nogle af dem… Bl.a. besøgte vi en spøjs butik: M & Ms world, hvor vi var nødt til at købe souvenirs fra, bl.a. en pose blandede M & Ms fra regnbuevæggen, som du kan se på billederne herunder. Da vi betalte, viste det sig så, at vi fik gratis 500 g blandede M & Ms (flere end vi selv havde samlet), så nu har vi rigeligt.

DSC_0019  DSC_0010

DSC_0013 DSC_0018

Florida 2009 – dag 1 & 2

Kære familie og venner.

Vi (Kirsten, Kristian og Jonathan) tog fra Ringsted i går kl. 08:30. Kristian & Jonathan fik deres debut med flyrejser og heldigvis gik det fint (vi sammenlignede det med en rutsjebanetur), bortset fra at flyet fra Washington til Orlando var forsinket 2 ½ time – det var ret hårdt, især fordi at det betød, at vi først landede i Orlando kl. 11:30 pm => 5:30 dansk tid. Så vi var noget trætte, men heldigvis var Brian klar i lufthavnen og vi kørte direkte ud til hotellet.

hotel

Vi bor i en lejlighed med køkken, stue, 2 badeværelser (også spa) og 3 soveværelser. I hvert værelse er der en loftsvifte + aircondition. Hotellet hedder Floridays Resort og kan godt anbefales.

Søndag morgen stod vi op ved 8-tiden. Drengene havde her sovet 8 timer, mens jeg havde lidt mere jetlag, men en dag mere – så er jeg også frisk igen.

Søndagen er blevet brugt til shopping og afslapning ved poolen. Vi startede med at tage ud til Premier Outlet Center Orlando – mindst fire gange større end det tilsvarende center i Ringsted, hvor vi købte en masse lækkert sportstøj i Nike til meget billig penge. I morgen tager vi derud igen for at købe hverdagstøj, for det var vi alt for trætte til at kigge på i dag. Bagefter tog vi ud til et supermarked (selvfølgelig også meget meget stort) for at handle ind. Det er tankevækkende, at størstedelen af varerne er færdigretter – og ingredienser, hvor man selv laver maden fra bunden skal man lede længe efter, men det lykkedes – så den står på millionbøf med cocktailpølser og spaghetti i aften. Og så går vi sikkert alle tidligt i seng.

Da vi havde handlet, pakket ud og spist frokost – stod den på poolen, som er omkranset af palmer, det var rigtigt dejligt, vi skønnede temperaturen til at være 28 grader. Her tilbragte vi de næste par timer. Der var også børneunderholdning med dukker, der sang – og det var både Shrek, Æsel, Elmer og figurerne fra Ariel.

Om lidt er der aftensmad og så er der hygge med film, som vi har taget med hjemmefra.

Planer for i morgen er at besøge Florida Mall med 217 butikker og igen outletcenteret. Vejret skulle ikke være særligt godt i morgen, så vi udskyder de store ting til tirsdag, onsdag, torsdag eller fredag og lørdag.

Vi ved, at mange af jer gerne vil se billeder – og de skal nok også komme, vi skal bare lige have købt et kabel, som kan få billederne fra kameraet og over på computeren – det har vi nemlig glemt derhjemme.